Heeft iemand jou aangeraden om een inboedelverzekering af te sluiten? Het is een verzekering waar je veel voordelen aan kan behalen. Alleen is het niet eenvoudig om een verzekering af te sluiten als je niet precies weet wat het inhoudt of waar je allemaal naar moet kijken. Het is daarom verstandig om vooraf alles voor jezelf op een rij te zetten. De verzekering is als het ware een financieel vangnet, die in werking komt als er schade is aan jouw spullen door onvoorziene omstandigheden. Alle waardevolle spullen en andere items die je in huis hebt staan kunnen schade krijgen. De kostenpost die hierbij komt kijken, wordt opgevangen door jouw verzekering. Tenminste, als je de goede keuze hebt gemaakt tijdens het afsluiten ervan. 

 

Meerdere dekkingen voor jouw inboedel

De inboedelverzekering kan de schade door brand, water of storm dekken. Ook schade die door anderen wordt aangebracht aan jouw spullen kunnen meegenomen worden in de dekking. Hiervoor zijn er meerdere varianten beschikbaar. Als eerste is er de basisverzekering. Deze dekt de meeste onverwachte gebeurtenissen. Van hieruit kan je het verder uitbreiden aan de hand van aanvullende opties. Geen enkele schade is meer te gek als je voor een uitgebreidere dekking hebt gekozen. Dit kan vanaf het begin al meer gemoedsrust geven. Hoewel je alsnog niet wilt dat er iets gebeurt, kan het altijd gebeuren en sta je vaak voor een hoge kostenpost. Dankzij de verzekering sta je er niet alleen voor tijdens het herstellen van de schade of de vervanging van spullen. 

 

Factoren die de prijs bepalen

Om gebruik te maken van een inboedelverzekering moet je een maandelijkse premie betalen. De hoogte van de premie wordt door de verzekeraar bepaald aan de hand van een aantal factoren. De waarde van de inboedel is hier een van. Je moet zorgen dat je een complete inventaris maakt voordat je de verzekering afsluit. Zo weet je zeker dat alles meegenomen is in de dekking. De locatie van jouw huis is ook een factor om rekening mee te houden. Als je in een risicogebied woont, voor bijvoorbeeld overstromingen of criminaliteit, dan kan je verwachten dat het maandbedrag hoger is. Vooraf bekijken wat de statistieken zijn voor jouw gebied kan een goede inschatting geven van de bedragen die je betaalt om de spullen verzekerd te hebben en op termijn een kostenbesparing te krijgen. 

 

Het afsluiten snel en eenvoudig regelen

Het afsluiten van de verzekering kan eenvoudig online gebeuren. Je hoeft dus niet meer naar een kantoor te gaan en een afspraak te maken met een adviseur. In plaats daarvan zorg je dat je alle benodigde informatie al bij de hand hebt. De inventarislijst die je vooraf hebt opgesteld, jouw persoonsgegevens en eventuele aanvullende informatie zorgen dat je de dekking kan kiezen die het beste bij je past. Het invullen van het aanvraagformulier is dan het enige wat je nog hoeft te doen. Zodra alles klopt en ingevuld is, wacht je op de goedkeuring en het betalen van de eerste premie.